TAMPERE BURLESQUE

Tampere Burlesque aloitti toimintansa kollektiivina vuonna 2009, kun Tampereen alueen esiintyjät, tapahtumatuottajat ja burleskin ystävät päättivät yhdistää voimansa luodakseen burleskikulttuuria Tampereelle. Tampere Burlesque –kollektiivin jäsenet järjestivät työpajoja ja tuottivat tapahtumia kuten Dr. Sktechy’s Anti-Art School ja Burlesque Cocktail yhdessä muiden esiintyjien ja tuottajien kanssa.
Vuonna 2016 perustettiin Tampere Burlesque –yhdistys. Aloitteen yhdistyksen perustamisesta tekivät Olivia Rouge, Tampereen alueen aktiivisin esiintyjä ja burleskitapahtumien tuottaja sekä Stella Polaire, juontaja ja erään Suomen ensimmäisen esiintyvän ryhmän, nyttemmin jo hajonneen Burlesque Polairen ainoa aktiivisesti esiintyvä jäsen. Muiden onnistuneiden tapahtumien lisäksi Olivia Rougen Teerenpeli Tease –klubi oli pyörinyt menestyksekkäästi jo muutaman vuoden, ja Olivian haave saada Tampere burleskin maailmankartalle luomalla Tampereelle isompaa ja aktiivisempaa tapahtumakulttuuria kaipasi toteutuakseen kimmeltävää kumppania. Stella, joka oli ehtinyt toimia juontajana ja esiintyjänä useissa Olivian järjestämissä tapahtumissa, oli valmis tarttumaan tehtävään. Yhdessä kolmannen Hiljaisen Osapuolen kanssa he työstivät toimintasuunnitelman ja laittoivat Tampere Burlesque –yhdistyksen alulle.
Yhdistyksen tähtäimessä on tuoda lisää monipuolisuuttaa Tampereen tapahtumatarjontaan, ja samalla kasvattaa burleskikulttuuria aktiivisempaan suuntaan ja tuoda enemmän kansainvälisiä esiintyjiä Tampereen lavoille. Tämän lisäksi kimmellyskumppanit pyrkivät järjestämään enemmän työpajatoimintaa, kursseja ja mahdollisuuksia saattaa yleisö osaksi burleskin fantastista, mielipuolista ja säihkyvää maailmaa. Tapahtumiin pyritään myös tuomaan muitakin esiintyviä taiteita, kuten dragia, sirkusta ja tanssia.
Tampere Burlesque on kiinnostunut monenlaisista yhteistyöprojekteista eri toimijoiden ja yritysten kanssa.
Voit myös liittyä yhdistyksen kannatusjäseneksi tai hakea virallista jäsenyyttä! Katso lisää täältä: JOIN US!

Naiset Tampere Burlesquen takana ovat:


Olivia Rouge (Kuva Anna-Liisa Nikus) and Stella Polaire (Kuva Jirina)